18. januar 2012

Hektiske dager for Pillarguri

Ved siden av at Pillarguri-spillere hver helg reiser land og strand rundt for å delta i turneringer, arrangerte klubben sist helg en norgesranking  for U 13 klassen.  Ottahallen ble i to dager fylt av forhåpningsfulle unge spillere fra hele landet under 13 år.

Turneringen viste at interessen rundt om er stor for badminton, også i Pillarguri. Flere spillere er i startgropa på et lengre forhold til badminton og det trenes iherdig blant de unge spillerne.  Fra Pillarguri stilte Vegard Teigen, Sivert Nordfjæren, Jan Kristian Eide, Andrine Sandvær, Anna Øyhusom, Elise Solheim og Thea Svelstad. For flere av dem var det første gang de deltok i en rankingturnering og selv om de ikke nådde helt til topps, viste de unge Pillargurispillerne fine takter og et solid pågangsmot. Flere nådde opp til kvartfinale. Turneringens beste spiller ble Toheed Ahmed Saeed fra Haugerud, som stakk av med tre førsteplasser.På samme tid var det U 17 og Senior Elite ranking på Bygdøy. Der deltok flere av klubbens spillere. Jarle Gran, Ling Zuang Zeng, Johannes Arnhoff Hagen og Marta Gården deltok i Elite, mens Torjus Flåtten, Kristian Gården, Håkon Pettersen, Ingrid Stav og Sophie Owen-Davis prøvde seg i U17 klassen. Her viste nok en gang Sophie hvilken enorm fremgang hun har hatt den senere tiden.  Hun er fremdeles U15 spiller, men gikk nesten helt til topps i damesingle U17. En kjempeprestasjon, bare slått av Sigrid Elise Sund fra Hamar. Samtidig tok hun en fin tredjeplass i damedouble sammen med Ingelin Espeseth fra Kirkenes. Torjus Flåtten markerte seg også blant de litt eldre spillerne i herredouble sammen med Mattias Xu fra Frogner. De to tapte knepent i finalen i herredouble U17 mot Torstein Mo og Anders Leirud fra henholdsvis Grong og Frogner.

I senior klassen tok Marta Gården en fin tredjeplass i mix double sammen med makker Pål Withers fra Kristiansand. Johannes tok en fin 5 plass i herresingle.Kommende helg er det U 15 og U 19 ranking i Sandefjord og så går det slag i slag utover vinteren mot NM Senior i Sandefjord, UBM på Frogner og tilslutt junior NM på Otta. Johannes skal dessuten til Sevilla i Spania og til Milano i Italia sammen med U19 landslaget.