Juleturneringa 2005

35 av klubbens spillere, små og store, fra ferske, lovende nybegynnere til norgesmestere, møttes i romjula for å trimme av seg ribbefettet. Ny turneringsform ble prøvd ut, - lagturnering der kampene ble spilt på tid og vunne poeng ble summert til slutt.
Det seirende laget i årets juleturnering: Irene Holen, Amalie Josten, Jakob Ulmo og Ola Ulmo.
Vi gratulerer!

En STOR TAKK til alle som solgte kalendere!
Her er lista over de som ble trukket ut og påskjønnet med premie:
(Kontakt Lars Erik Hagen dersom du ikke har fått premien din)
Cathrine Fossmo
Ingrid Flaten
Johannes A. Hagen
Joakim Hoel
Elin Nystuen
Line R. Øien
Even Olastad
Hans Fredrik Breden
Erika Svelstad
Anniken Hoel
Silje Hagen
Amund Viken
Eskil Jenssen
Ling Zuang Zeng
Tormod F. Tho
Martin Engedal
Marie Nystuen

Hilsen
May Ulmo

Treningsbag
Treningsbag
Lomelykt
Lommelykt
Kikkert
Kikkert
T-sjorte
T-sjorte
T-sjorte
T-sjorte
T-sjorte
T-sjorte
T-sjorte
T-sjorte
T-sjorte
T-sjorte
T-sjorte

Hamar BB 2005

En mors betraktninger etter en 1. turnering med Pillarguri badmintonklubb.

Ut ifra førjulstid og travelhet var det egentlig med tungt hjerte jeg skulle bruke en hel fridag på en badmintonturnering, som sant skal sies ikke er helt innenfor mitt interesseområde. Likevel har jeg 2 gutter, Simen på 17 og Kristian på 9 som er med, og som liker seg veldig godt.Kristian gledet seg i mange uker til turen, og jeg fulgte opp med å bli med, noe jeg ikke angrer på.

Vi reiste med buss tidlig på morgenen, og dagen låg foran oss når vi ankom Hamar. Inne i hallen følte jeg en spesiell atmosfære og spenning i luften, dette var badmintonverdenen.

Vi ottaværene benket oss i ett hjørne med kaffe og niste, og heiet fram utøverne fra Pillarguri som best vi kunne.

Min «nesten» nybegynner klarte ikke helt å nå opp i toppen, men han hadde det kjempemorro likevel og telte poeng som bare det. Alle nybegynnerne fikk pokalpremie, og den fikk fort hedersplass på rommet.

Etter turneringen var det bading i Ankerskogen, der stupebrett i alle størrelser og sklie var populært. Gutta fra Pillarguri var nok de siste opp av vannet denne dagen.Før hjemreisa spiste vi kjempegod pizza og koste oss på Pizzanini.

Å være med på en slik tur ga meg mye. I tilegg til å se gleden til Kristian og de andre ungene, var det sosiale både med foreldre og unger noe spesielt. Jeg følte samhold med de andre og vi hadde det kjempemorro. Å oppleve at flere av barna spurte meg som voksen om noe var også positivt.

En stolthet over å være en del av Pillarguri badmintonklubb bredte seg inni meg på turen hjem.

Heldigvis at jeg ble med!

Anne Enkerud Lien


Gudbrandsdøler gjør rent bord i Klæbu

Johannes, Erika, Elin og Cathrine vant i Klæbu!
Under den årlige badmintonturneringen «Trønderdroppen» i Klæbu sist helg, dominerte spillere fra Pillarguri og Fron Badmintonklubb resultatlistene fullstendig.


Stolte døler på tur.
Foran venstre: Cathrine Fossmo, Elin Nystuen og Ola Jevne
Rad to fra venstre: Johannes Arnhoff Hagen, Ling Zuang Zeng, Marie Nystuen, Christian Fossmo, Martin Sandbu, Simen Falkenhaug, Halvor Bråten, Olav Amundsen og Diako Mavlodi
Bakerst : Rikard Slaastuen, Silje Hagen, Erika Svelstad, Thea Arnhoff Hagen, Anders Jevne, Steinar Løkken og Einar Jevne


Det kan bli lange dager og mye venting, men profesjonelle badmintonspillere vet å fylle tiden med vettuge ting. Spise sunt gjør de også. Se bare på Maries matfat.
Jukse i kortspill gjør de ikke, selv om det ser ut som om Christian er på god vei.


Forbrødring mellom klubbene!
Vinnerne i Mix double U15, Cathrine Fossmo fra Pillarguri og Halvor Bråten fra Fron.

Badmintonturneringen i Klæbu er en stor breddeturnering hvor både nybegynnere og vel etablerte spillere deltar. Mange av dem er blant de beste spillerne i Midt Norge. Turneringen startet fredag kveld og varte til seint på søndag ettermiddag. Nesten 400 kamper ble spilt før vinnerne i de ulike klassene kunne utpekes.
Ola Jevne fra Fron tok seieren i U11 klassen, mens finalen i herresingel U13 ble et oppgjør mellom Simen Falkenhaug fra Fron og Johannes Arnhoff Hagen fra Pillarguri. Johannes halte seieren i land.
Damedouble U13 ble vunnet av Cathrine Fossmo og Elin Nystuen fra Pillarguri. I herredouble U13 stakk Fron av med andreplassen ved Ola Jevne og Simen Falkenhaug.
Erika Svelstad fra Pillarguri vant damesingle U13.

I finalen i herresingle U15 var det to Fron spillere som møtte hverandre. Anders Jevne stakk av med seieren mens Martin Sandbu ble nummer to. Sammen tok de første plass i herredouble U15, mens Cathrine Fossmo fra Pillarguri og Halvor Bråten fra Fron vant mixed double U15.
Cathrine Fossmo vant også damesingle U15 og det gjør henne til turneringens mest vinnende spiller.
Rikard Slaastuen fra Fron vant herresingle U17 og sammen med Diako Mavlodi, også fra Fron, tok de seieren i herredouble U17.
Herredouble veteran ble vunnet av Einar Jevne og Steinar Løkken.
Både Pillarguri Badmintonklubb på Otta og Fron Badmintonklubb på Vinstra har hatt gode resultater å vise til også tidligere i år. Spesielt i de yngre klassene. Det viser at rekrutteringen er god og at badminton som sport fester grepet i Norddalen. Om knapt 14 dager arrangerer Pillarguri Badmintonklubb, ”Otta Ranking” for tredje året på rad og aldri har det vært så mange påmeldt. Alle de beste U15 og U19 spillerne i landet stiller og det er nettopp turneringer som dette som bidrar til at interessen for sporten og derav rekrutteringen øker.

Hilsen
Lars Erik og Jan Egil


Kommende mestere i Pillarguri?


På bildet ser vi fra venstre: Joar, Fredrik,Johannes, Håkon, Hans, Tomas, Ingrid og Daniel

Årets nybegynnere møter ivrig opp på treninger og etter noen uker nå kan vi slå fast at innsatsen er alle tiders. Det tar litt tid å tilegne seg en grunnteknikk, men etter noen prøvetimer nå ser det ut til at vi har fått en ny kjerne av spillere som ønsker å fortsette innen sporten. Noen av dem spør allerede når de kan være med på turneringer.
Vi ønsker nybegynnerne hjertelig velkommen.

Hilsen Lars


Framgangen fortsetter for Pillargurspillere

I helgen ble Frognerhøna avviklet med rekordstor deltakelse. Flere av norgeseliten deltok i de yngre klassene. Våre spillere gjorde seg i høyeste grad bemerket. Pillarguri deltok med 18 deltakere, både nybegynnere og de mer rutinerte.

Se flere bilder her!

Vi overnattet som vanlig på skole og vi vil gjerne takke Arve Henriksen for hans velvilje og service. Kaffekanne med nytraktet kaffe var kjærkommet for ledere på lørdagskvelden

Videre ønsker sportslig leder å takke Audun, Per Ivar, Bente og ikke minst Roger for god coatching og servering til barna, og oppfordrer også flere foreldre til å delta på disse bredde turneringene. Det er viktig at alle blir sett og støttet, både på og utenfor banen.

Pillarguri er stolte av alle våre spillere som kjempet så svetten haglet. I tillegg er det en fornøyelse og ha dere med på tur.

Sportslig gjorde vi det også knallbra. Johannes nr 2 i en knallhard U13 klasse. I tillegg fikk vi 3 videre til kvartfinalen. Marie Luise vant U13N- toppers! Cathrine og Per Ivar vant mix i U13. Cathrine vant også DDU15 sammen med Marta. Det du presterte der Marta Gården vil jeg se mer av. Du spilte som en rutinert landslagsspiller.

Cathrine spilte også en knallkamp mot Emilie Stordalen i DSU15, hvor hun tapte knepent i semifinalen 11-9 og 13-11. (Skyldes innsatsen at en viss Fronspiller så på mon tro?..=)

I HDU15 gikk Christian helt til topps sammen med Olav Amundsen fra Fron etter knallharde kamper mot første seedede Jevne og Nymoen, og deretter Jonas Christensen og Matz Menkin. Sånne kamper tåler ikke sportslig leder flere av framover!!

I DDU17 Gjorde Silje og Thea rent bord. Det var så fortjent, så fortjent. Sportslig leder ble så glad at han måtte en tur på do og snyte seg(: I tillegg tok Thea en flott andre plass i DSU17. Fortsett sånn jenter.

Som rosin i pølsa tok sjefscoathcen Roger 2 plass i dobbel E/A sammen med Joakim Jensen. Huff da Roger, dette blir det mange rankingpoeng av.

Takker alle spillere og foreldre for en kjempeflott helg.


Suksess også i Horg

Nok en seierrik helg for Pillarguri's badmintonspillere.


Bak fra venstre, Jacob Ulmo, Per Ivar Hoff, Tormod Fauske Tho, Marta Gården og Anniken Hoel
Foran fra venstre, Cathrine Fossmo, Elin Nystuen og Johannes Arnhoff Hagen

Nå i helgen var noen av de beste U 17 og U 13 spillerene samlet i Horg, utenfor Trondheim til rankingturnering.
For U 13 var dette en prøve-ranking, og ungdom fra hele landet var kommet sammen for å måle krefter , fra Mehamn i nord til Kristiansand i sør . Det rådet stor spenning og forventning blandt de unge for å være med på en offisiell rankingturnering.
Den unge Otta gutten, Johannes Arnhoff Hagen kjempet seg frem til finaleplass i U13 og tok en solid 2. plass. Simen Falkenhaug fra Fron tok en pen 3. plass og det med en skadet arm.
I damesingle U 13 var Cathrine Fossmo fra Pillarguri uslåelig. Hun stakk av gårde med førsteplassen. Sammen med Jacob Ulmo tok hun i tilegg førsteplassen i mix U 13.
Det blir spennende å føge disse unge talentene utover i sesongen.

Lars Hagen


Pillarguris badmintonspillere med suksess i Kristiansand

Sesongens første norgesranking for U15 spillere ble avviklet i Kristiansand 24.-26. september. De unge badmintonspillerne fra Otta tok godt for seg av medaljene. Samtlige spillere leverte gode kamper og satte nok en gang Pillarguri badmintonklubb på kartet.


Fornøyde badmintonspillere fra Pillarguri badmintonklubb.
Fra venstre: Erika Svelstad, Christian Fossmo, Johannes Hagen, Cathrine Fossmo og Simen Høglien.

Se flere bilder her!

Cathrine Fossmo og Johannes Hagen, begge første års U13 spillere, tok med seg to andre plasser og 2 tredjeplasser, i henholdsvis dobbel og mix.  I tillegg ble også Cathrine Fossmo nr. 5 i singel.  Som om ikke det var nok tok Simen Høglien og Christian Fossmo en imponerende 3. plass i dobbel. Finaleplassen tapte de etter en spennende 3 settskamp.

Hovedtrener Geir Vik i Pillarguri badmintonklubb var strålende fornøyd etter sesongdebuten.  Fortsetter vi på denne måten ser jeg store muligheter for at vi kan få nye spillere som kan ta over arven etter vår nybakte norgesmester Marit Ulmo.  Dette var meget gledelig. Jeg viste at vi hadde mange gode unge spillere i klubben, men er overrasket at de  allerede nå kan spise kirsebær med norgeseliten. Jeg er særlig imponert over det Cathrine Fossmo og Johannes Hagen presterer på dette nivået, de er tross alt første års U13 spillere. Dette lover godt for fremtiden, sier hovedtrener Geir Vik.


SMASH-CAMP 23–28. juli 2005

Da sommeren var på hell dro forventningsfulle Pillargurispillere til årets Smash Camp i Grong. Syv forventningsfulle barn/unge gledet seg til å møte andre spillere fra hele landet. Noen av dem var der forrige år og viste hva de gikk til, mens andre var ”skårunger” og hadde kanskje litt ekstra sommerfugler i magen.

Grong badmintonklubb med Maren Formo og Jakob Høy i spissen, gjennomførte et kjempegodt opplegg og gav våre unge Pillargurispillerne en flott opplevelsesuke, med masse god trening. Vi kommer tilbake neste år!!!!!!!!

Se bildene her!